Fjernvarmeanlæg på sommerferie

15.05.2018
Københavns Kommune lukker for fjernvarmen i kommunens ejendomme i sommerperioden til gavn for pengepungen og klimaet.

Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR samarbejder om kampagnen Sommerluk 2018, hvor fjernvarmen lukkes den 15. maj og åbnes igen den 15. september.

- Kommunen kan spare fem procent af de årlige energiudgifter i en ejendom ved at sommerlukke. I 2018 er målet at sommerlukke halvdelen af kommunens ejendomme med fjernvarme, så vi kan spare op mod tre mio. kr. på varmeregningen og mindske vores udledning af CO2, siger kontorchef Pernille Bahnson fra Københavns Ejendomme & Indkøb.

Københavns Ejendomme & Indkøb understøtter Sommerluk kampagnen ved at opfordre alle forvaltninger til at sommerlukke deres fjernvarmeanlæg og ved at rådgive det tekniske personale i kommunens ejendomme i korrekt lukning af sommerventilen.

Godt for pengepungen og miljøet

I 2017 fik 309 af Københavns Kommunes ejendomme en lavere varmeregning ved at sommerlukke deres fjernvarmeanlæg. Samlet set blev varmeregningen to mio. kr. lavere i 2017 end 2016. Det viser tal fra Københavns Ejendomme & Indkøb, som overvåger energiforbruget på kommunens ejendomme.

I 2018 forventes en endnu større besparelse, fordi Københavns Kommunes digitale energiovervågningssystem nu er udrullet i hele kommunen – og dermed kan energiforbruget følges time for time på næsten alle kommunens ejendomme.

Når varmeanlægget sommerlukkes, er der ikke kun penge at spare, men også CO2. Sommerlukningen af fjernvarmen på de 309 ejendomme i 2017 betød, at der blev udledt 305 tons mindre CO2.

Det bidrager til at nå målene i Københavns Kommunes klimaplan. Her skal energiforbruget i kommunens ejendomme i alt sænkes med 40 procent frem mod år 2025.